Hoe tijd besparen op het werk?

We brengen een groot deel van ons leven op het werk door. Maar hoeveel tijd gaat er naar het werk zelf? Laten we eerlijk zijn, we besteden onze hele werkdag niet enkel aan productief werken. Van woon/werk-verkeer en kantoorgesprekken tot technische problemen en de verleiding van sociale media … een aanzienlijk deel van onze werkweek gaat niet naar het werk zelf. Hoewel veel ervan buiten onze controle ligt, we kunnen er wel iets aan doen.

De drie grootste oorzaken van tijdverlies tijdens de werkweek zijn:

1.  Woon/werk-verkeer, een nachtmerrie.

Voor de meesten onder ons maakt het woon/werk-verkeer een groot deel uit van de werkweek. Op dat moment zijn we misschien niet strikt “aan het werk”, maar we zouden niet op een bus zitten of vast zitten in een file om 7.00 u op een maandagochtend als dat niet zo zou zijn.

Het gemiddelde woon/werk-verkeer in de eurozone bedraagt 25 minuten per enkele reis. Dat is: 13.000 minuten per jaar, 217 uur per jaar, 9 dagen per jaar.

2.  Tijd-management.

Als we eindelijk op het werk aankomen, is time management cruciaal om met succes door onze takenlijst heen te komen.

  - Sociale media: we besteden 7% van onze tijd op het werk aan sociale media.

  - Afwijken: 9 van de 10 mensen dagdromen tijdens werkvergaderingen.

  - Onderbrekingen: de gemiddelde werknemer wordt 56 keer per dag onderbroken.

3.  Technologie - het nodige kwaad.

Technologie heeft onze wereld ten goede veranderd. Maar naast alle voordelen en oplossingen die technologie biedt, kan het bij gelegenheid ook de dingen vertragen. Van de binnenkort 246 miljard e-mails die dagelijks naar die ongemakkelijke nieuwe software-updates worden gestuurd, staan we allemaal oog in oog met technische scenario’s die vertragingen tijdens onze werkdag veroorzaken.

Werknemers besteden tot 13 uur per week aan e-mails:

  = 28% van de werkweek

  = 650 uur per jaar

  = ongeveer 80 werkdagen per jaar

Toch bevat de gemiddelde inbox slechts 38% belangrijke en relevante e-mails.

Afdrukken is een essentiële functie op bijna elke werkplek. Oude, overbelaste of niet voldoende onderhouden apparatuur brengt veel tijdrovende risico’s met zich. Denk bijvoorbeeld aan het oproepen van de IT-afdeling voor hulp bij papierstoringen en scan- of afdrukproblemen.

Op de markt zijn een reeks print- en all-in-one apparaten beschikbaar die geschikt zijn voor elke soort werkplek. Met een betrouwbare en op maat gemaakte oplossing, leveren ze hoge kwaliteit voor grote werkbelastingen en krijgt u de tijd om tijdens uw werkdag productief te zijn.

(Bovenstaande bijdrage kwam tot stand in samenwerking met Brother International (Belgium) N.V. (Groot-Bijgaarden))

Meer info: 02/746.41.11 of http://www.brother.be.