Grootste jonge technologietalenten van Vlaanderen bekend gemaakt

Dylan Lejeune van het GO! Atheneum Zottegem en Laurens Ledeganck van de school KOGEKA 3 in Geel hebben de finale van de negende editie van de Vlaamse STEM-Olympiade gewonnen. Ze mogen zich allebei één jaar lang de grootste jonge technologietalenten van Vlaanderen noemen.

Lejeune en Ledeganck waren de beste in een theoretische test en vier praktische proeven waarmee hun inzicht in de STEM-domeinen wetenschap, technologie, ingenieurskunde en wiskunde werden getest. Alle finalisten, 13 meisjes en 35 jongens, kregen een technologisch gerelateerde prijs. De totale prijzenpot bedroeg 8.600 euro.

De bedoeling van de Vlaamse STEM-Olympiade is dat jongeren ontdekken hoe boeiend technologie is. Vlaanderen heeft nood aan technologen, ingenieurs en ICT’ers om zich als innovatieve regio te positioneren. Jongeren met een technologische bagage hebben dus een veelbelovende toekomst. Ze kunnen bijdragen tot oplossingen voor de uitdagingen waarvoor we als maatschappij staan op het vlak van leefmilieu, mobiliteit en gezondheidszorg.

De olympiade is een samenwerking tussen technologiefederatie Agoria, Technopolis, ENGIE, HRRail, Volta, Defensie, Bekaert, ESAS, IBM, KULeuven, UHasselt, UGent, Associatie UGent, Associatie UAntwerpen, UCLL, PXL, Thomas More, VIVES en de Vlaamse overheid.