Gimv neemt meerderheidsbelang in Coolworld Rentals

Gimv N.V. (Antwerpen) verwerft een meerderheidsbelang in het snel groeiende Coolworld Rentals (Waalwijk), actief in de full-service verhuur van koel- en verwarmingsapparatuur. De rest van de aandelen is in handen van de oprichters - de familie Buijzen en Jack Buijnsters - en het management.

Sinds zijn oprichting in 1993 is Coolworld Rentals uitgegroeid tot een nichespeler die koel- en vriescellen alsook industriële oplossingen voor proceskoeling, klimaatbeheersing en verwarming verhuurt.

Met een breed scala aan oplossingen, producten en diensten kan Coolworld adequaat en flexibel inspelen op de toenemende veranderlijke vraag naar koel- en verwarmingsoplossingen in een context van bijvoorbeeld capaciteitstekorten, verbouwingen, testopstellingen, seizoenspieken en calamiteiten.

Via een internationaal netwerk van eigen vestigingen, logistieke depots en service-punten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland is 24/7/365 service gegarandeerd.

Coolworld is actief in vele marktsegmenten en telt klanten in voeding, retail, farma, chemie, logistiek, datacenters, ...

Met de instap van Gimv moet Coolworld zijn groei-ambities verder kunnen realiseren. Uitgangspunt van de samenwerking is de uitbouw van de internationale activiteiten, het verbreden van een duurzaam productportfolio, verhoogde efficiëntie en een potentiële buy-and-build strategie.

De kantoren van de Belgische dochter van Coolworld Rentals bevinden zich te Melle.

Meer info: 0800/88.900 of http://www.coolworld-rentals.be.

Meer sectornieuws

Agenda