MaSTherCell richt productiesite voor cel- en gentherapie in Gosselies op

MaSTherCell N.V. (Gosselies), een dochter van MaSTherCell Global, Inc., een cel- en gentherapie-gedreven contract development and manufacturing organization (CDMO), heeft een productiesite van 5.700 m² in het Biopark van Gosselies in huur genomen. De nieuwe site zal zich toespitsen op de productie van laat stadium- en commercieel goedgekeurde cel- en gentherapieproducten.

De ultra-moderne commerciële site zal naar verwachting begin 2021 operationeel zijn. Met de nieuwe site zal MaSTherCell zijn Europese productiecapaciteit aanzienlijk verhogen.

De bestaande site blijft behouden voor zowel de industrialisatie van cel- en gentherapieprocessen als voor de aanmaak van deze producten in vroeg- en mid stage-klinische ontwikkelingsprogramma's.

De site zal worden opgebouwd volgens de  4.0 industriële voorschriften (software-integratie, intelligente apparatuur en geïntegreerde processen).

MasTHerCell Global, Inc. omvat, naast MaSTherCell in België, MasTHerCell in de VS, de Israëlische CDMO Atvio en de Zuid-Koreaanse CDMO CureCell. Aandeelhouders van de groep zijn het beursgenoteerde Orgenesis, Inc. (Germantown, Maryland) en Great Point Partners, LLC (Greenwich, Connecticut), een investeringsmaatschappij in de gezondheidszorg met meer dan 1,2 miljard USD aan kapitaal onder beheer.

Meer info: 071/34.76.29 of http://www.masthercell.com.