Ahooga van start met batterijconditionerings-service voor elektrische fietsen

Ahooga B.V.B.A. (Brussel), de Belgische start-up gekend voor zijn ultra-lichte elektrische fietsen, introduceert een nieuwe dienst voor de herconditionering van Li-ion batterijen die aansluiten op zijn elektrische hybride fietsen.

Precies omwille van dat hybride karakter gaan de batterijen langer mee omdat ze tijdens het fietsen met elektrische ondersteuning niet voortdurend worden belast.

Na de introductie van de Modular Bike in september 2018, bereidt Ahooga zich thans voor op de lancering van het hybride model. Dat wordt integraal in Brussel geassembleerd. Het lassen van de fietsen gebeurt in Oost-Europa met in België ingekocht aluminium.

De batterijherconditionerings-service van het bedrijf herstelt alle componenten van een gebruikte batterij en extraheert de cellen die aan het einde van hun levensduur zijn gekomen. Die cellen worden vervolgens vervangen door nieuwe cellen met een capaciteit die groter is dan die van de oorspronkelijke cellen. De gebruikte cellen van de batterij worden gerecycleerd en geven een tweede leven aan de wat kleinere elektrische apparaten.

Meer info: 0495/90.08.35 of http://www.ahooga.bike.