Railtraxx en Captrain Belgium fuseren

Het Belgisch spoorbedrijf Railtraxx N.V. (Antwerpen), opgericht in 2009, en Captrain Belgium (Antwerpen), dochter van de Franse groep SNCF, versmelten hun operaties in één nieuwe speler gespecialiseerd in goederentransport per spoor. De nieuwe entiteit zal onder de naam Railtraxx opereren. SNCF stapt in het kapitaal van de fusie-entiteit.

Het nieuwe Railtraxx, dat over een grote autonomie beschikt, telt een 120-tal medewerkers. Het kan terugvallen op een uitgebreid internationaal netwerk.

Railtraxx biedt een waaier van diensten aan in Belgische industriële hotspots, waaronder de haven van Antwerpen, en verbindt daarnaast ook de belangrijkste Europese logistieke knooppunten.

Captrain is al actief op de binnenlandse Duitse, Italiaanse, Spaanse en Poolse markt en op de grote Europese corridors van oost naar west en van noord naar zuid. Captrain Belgium werd in 2000 opgericht als commercieel vertegenwoordiger van SNCF Logistics, gespecialiseerd in huis-aan-huis vracht en multimodale logistiek. In 2007 werd het een spoorwegonderneming  met diensten voor alle soorten goederen die nationaal en internationaal vervoer vereisen, evenals havenspoor- en last mile-diensten.

Meer info: 03/337.08.70 of http://www.railtraxx.be.

Meer sectornieuws

Agenda