ROND verrast met innovatieve stopcontacten en schakelaars

ROND, een Belgische start-up onder de vleugels van BDB Concepts B.V.B.A. (Aalst), lanceert een nieuw stopcontact, zowel qua vorm als wat installatie betreft. Het bedrijf koestert Europese ambities met zijn nieuw product.

Voor de ontwikkeling van het nieuwe stopcontact kon ROND rekenen op de steun van technologiebedrijf Lemon Companies B.V.B.A. (Kontich) en een aantal investeerders. Die stopten de start-up ruim 540.000 euro aan kapitaal toe.

De plaatsing van het nieuwe stopcontact neemt amper 12 minuten in beslag en kan in één handeling tijdens de ruwbouwfase worden afgerond.

De diepteregeling van de integratie van stopcontacten van ROND is gepatenteerd. Ze kunnen makkelijk worden ingebouwd in elk soort wand, van baksteen tot gyproc en MDF.

Ook tot het aanbod horen technologisch vernieuwende schakelaars. Die hebben geen energievoorziening of andere bekabeling nodig: de benodigde energie wordt mechanisch opgewerkt door de schakelaar in te drukken. De informatie wordt vervolgens naar een ontvangen aan de lichtbron verzonden door middel van Bluetooth. Ook de actor waarmee de ontvangen aan de lichtbron is verbonden, is gepatenteerd.

Esthetisch vallen de stopcontacten en schakelaars op door hun vormgeving. Ze worden immers volledig randloos in de muur ingewerkt.

Meer info: 053/70.63.92 of http://www.bdb-concepts.be.