Sophos biedt IT-security beter beeld van security-prioriteiten

Met de lancering van Sophos Cloud Optix, dat kunstmatige intelligentie toepast voor betere cloud-infrastructuur, compliance en threat response in verschillende cloud-omgevingen, minimaliseert de IT-security specialist de "alert-moeheid" door te identificeren wat belangrijk is en waarop actie moet worden ondernomen.

Door het toevoegen van zichtbaarheid in cloud assets en workloads krijgt IT-security een veel beter beeld van de security-prioriteiten die door Sophos Cloud Optix worden aangegeven.

Voornaamste kenmerken van Sophos Cloud Optix zijn slimme zichtbaarheid (automatische opsporing van de bedrijfsmiddelen van een organisatie in AWS-, Microsoft Azure- en Google Cloud-platformomgevingen), continue cloud compliance (met voortdurend veranderende compliance door veranderingen in cloud-omgevingen automatisch te detecteren) en AI-gebaseerde monitoring en analyses (die de respons- en oplossingstijden van incidenten van dagen/weken naar slechts enkele minuten verlaagt).

Sophos Cloud Optix maakt gebruik van Avid Secure's AI-technologie. Dat bedrijf werd in januari j.l. door Sophos overgenomen.

Meer info: 00-31/162.480.240 of http://www.sophos.com.