Baloise neemt verzekeraar Fidea over

De Zwitserse Baloise Group neemt de Belgische verzekeraar Fidea N.V. (Antwerpen) van het Chinese Anbang over. Met de overname versterkt Baloise, dat in België de merknaam Baloise Insurance hanteert, zijn vijfde plaats op de Belgische markt in het segment niet-levensverzekeringen en komt het zo dicht bij de Top 4.

Nagenoeg vierhonderd medewerkers van Fidea maken de overstap. Fidea, sinds 2015 in handen van Anbang, boekte in 2018 een premie-incasso van 303,3 miljoen euro, waarvan meer dan twee derden in het segment Niet-leven.

Net zoals Baloise concentreert Fidea zich in niet-levensverzekeringen vooral op de groeisegmenten van particuliere klanten en op verzekeringsoplossingen voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Baloise Insurance ziet door de overname zijn personeelsaantal tot nagenoeg 1.600 aandikken. Het brengt zijn marktaandeel op 8,5% voor niet-levensverzekeringen en op 4,2% voor levensverzekeringen.

In 2018 realiseerde Baloise Insurance een omzet van 1,49 miljard euro. De transactie is nog onderhevig aan de goedkeuring van de verantwoordelijke toezichthouder en de mededingsautoriteit. Verwacht wordt dat een en ander in de tweede jaarhelft kan worden gefinaliseerd.

Meer info: 03/217.27.77 of http://www.baloise.be.

Meer sectornieuws

Agenda