Buizenspecialist Van Leeuwen blikt tevreden op 2018 terug

De Nederlandse Van Leeuwen Buizen Groep (Swindonk), met vestiging in Belgiƫ (Vilvoorde), zag zijn omzet vorig jaar met 3% aanzwellen tot 630 miljoen euro.

Op 1 mei vorig jaar nam de internationale handelsonderneming en specialist in stalen buizen en buistoepassingen de activiteiten van de Duits-Nederlandse buizenhandelaar Ferrostaal Piping Supply B.V. (Hooge Zwaluwe) over. Het verschafte zich zodoende een betere toegang tot de Duitse en Centraal-Europese markt voor onder andere de chemie, petrochemie en machinebouw.

Onder het wereldwijde contract met ExxonMobil leverde Van Leeuwen in Europa, Noord-Amerika en Azië materialen voor MRO en projecten.

Van Leeuwen investeert intussen in de uitbreiding van zijn internationaal netwerk van voorraadlocaties, de modernisering van het machinepark en digitalisering. In Sydney (Australië) is met de bouw gestart van een extra magazijn van 2.000 m². In Vyskov (Tsjechië) komt een nieuwe hal van 4.000 m² met een state-of-the-art opslagsysteem.

Om te voldoen aan de groeiende vraag naar data-uitwisseling met klanten en leveranciers, wordt in 2019 de verdere implementatie van EDI (electronic data exchange) verder gezet.

Meer info: 02/255.40.00 of http://www.vanleeuwen.be.