Siemens legt lat hoger met nieuwe versie Navigator

Siemens heeft een nieuwe versie gelanceerd van Navigator, een cloud-gebaseerd energie- en asset-beheerplatform. Daardoor kan Navigator een breder scala aan datasets samenvoegen, krachtigere gegevensanalyses uitvoeren en een volledig nieuwe reeks aangepaste rapporten creëren om het beslissingsproces en de informatiedoorstroming te vergemakkelijken.

Nieuw is de mogelijkheid om drie verschillende soorten operationele gegevens in Navigator te combineren: onderhoudsgegevens, meestal afkomstig van het computergestuurde onderhoudsbeheersysteem (CMMS), asset-gegevens, zoals het merk en model van de geïnstalleerde apparatuur, de afzonderlijke onderdelen en onderhoudsschema's, en prestatiegegevens, zoals comfortniveaus, energieverbruik en CO2-uitstoot.

De koppeling van deze verschillende soorten gegevens resulteert in waardevolle informatie. Met deze informatie en met behulp van de in Navigator ingebouwde analysefuncties, kunnen bedrijven de onderhouds- en energie-uitgaven proactief verminderen, de leefomstandigheden in het gebouw verbeteren en het risico op uitval van apparatuur beperken.

Studies hebben aangetoond dat deze data-gestuurde onderhoudsaanpak resulteert in 35 tot 45% minder stilstand. Daarnaast kan deze aanpak de reparatiekosten met 45% en de vervangingskosten met 35% doen dalen.

Bovendien maakt Navigator het mogelijk om gerichter onderhoud uit te voeren. Een ander voordeel is de hogere tevredenheid van huurders. Voorts neemt de betrouwbaarheid van assets als geheel toe, omdat de hoofdoorzaken worden aangepakt in plaats van de symptomen. Tot slot kunnen gebouwexploitanten geld besparen. Met lagere operationele uitgaven voor onderhoud en energieverbruik en een beter beslissingsproces op basis van werkelijke investeringsuitgaven, kunnen de besparingen op energie- en onderhoudskosten oplopen tot 30%.

Momenteel verwerkt Navigator dagelijks meer dan 625 miljoen gegevenswaarden van meer dan 80.000 aangesloten gebouwen over de hele wereld.

Meer info: 02/536.94.30 of http://www.siemens.be/buildingtechnologies.