Start it @KBC, KBC en LRM slaan handen in elkaar

Accelerator Start it @KBC, KBC en de Limburgse investeringsmaatschappij (LRM) slaan de handen in elkaar om Limburgse start-ups nog beter te begeleiden. Start-ups die gevestigd zijn in één van de negen Limburgse incubatoren van LRM konden al rekenen op werkruimtes en begeleiding, maar vanaf nu kunnen ze ook een beroep doen op de financiële expertise van KBC en zich kandidaat stellen voor het acceleratieprogramma van Start it @KBC.

Het Limburgse incubatornetwerk van LRM is opgedeeld volgens negen thema’s, elk gespecialiseerd in een bepaalde sector. Zo ligt de focus in de Corda INCubator vooral op IT en innovatie. Bij Greenville is dat cleantech en bij Agropolis slimme landbouw. Limburgse start-ups kunnen vandaag al rekenen op een hippe kantooromgeving met bijhorende begeleiding, ondersteuning en een sterk netwerk, maar dankzij het partnership met Start it@KBC komt daar nu een internationale ecosysteem bij. KBC stelt dan weer zijn financiële expertise ter beschikking en brengt de start-ups in contact met business angels of andere investeerders.

De start-ups die worden geselecteerd door Start it @KBC kunnen een jaar lang gratis gebruik maken van de Hasseltse co-working ruimte op Corda Campus. Ze mogen deelnemen aan alle workshops binnen de Start it Academy van de accelerator. Bovendien zijn ze welkom op tal van start-upevents en krijgen ze toegang tot een uitgebreid en internationaal netwerk van experts.