Life sciences-team Gimv richt adviesraad op

Gimv N.V. (Antwerpen) heeft een life sciences adviesraad opgericht met zes experts die ervaring hebben in geneesmiddelen- en medtech-ontwikkeling, bedrijfsopbouw, fusies en overnames.

Michel Darnaud (voormalig president hartoperaties bij LivaNova), Peter Hirth (voormalig ceo Plexxikon), Ismail Kola (voormalig cso UCB), Kasim Kutay (ceo Novo Holdings), Alexandre LeBeaut (cso Ipsen) en Edwin Moses (voormalig ceo Ablynx), zullen het Gimv life sciences-team helpen met portfolio-ontwikkeling, deal sourcing en het beoordelen van algemene trends in de sector.

Gimv is sinds 1982 actief in life sciences, investeerde al in meer dan tachtig bedrijven en genereert een consistente IRR. Ingebed in het bredere "Health & Care-platform", wil het life sciences-team van Gimv investeren in early en later stage Europese biotech- en medtech-bedrijven.

Gimv beheert vandaag een actieve portefeuille van elf bedrijven en streeft er naar deze de komende jaren uit te breiden naar 15 tot 20 bedrijven. De creatie van de nieuwe adviesraad onderstreept dan ook de ambities van Gimv op het vlak van biotech en medtech voor de komende jaren.

Meer info: 03/290.21.00 of http://www.gimv.com.