Gilde schuift Chemogas door naar Amerikaanse Balchem

Investeringsfonds Gilde Equity Management en het management verkopen Chemogas N.V. (Grimbergen), internationaal leverancier van gespecialiseerde chemische gassen en gerelateerde diensten, aan het Amerikaanse beursgenoteerde Balchem Corporation (New Hampton, New York).

Balchem is actief in de ontwikkeling, productie en marketing van speciale ingrediënten voor onder meer de voedings-, farmaceutische - en medische industrie. Chemogas is één van de grootste leveranciers van ethyleenoxide voor medische sterilisatie.

Het bedrijf werd in 2016 verzelfstandigd uit de Linde-groep. Sinds de carve-out is, dankzij de steun van Gilde Equity Management, forse groei op verschillende fronten gerealiseerd, met als belangrijkste stap de strategische overname, vorig jaar, van de Maleise Stereo-groep als springplank naar de snel groeiende Aziatische markt.

Als gevolg van de overname wordt Balchem 's werelds grootste leverancier van verpakte sterilisatiegassen in de ethyleenoxide-markt. De Chemogas-vestigingen in Europa en Azië zijn geografisch dan weer sterk complementair met locaties van de nieuwe eigenaar in de Verenigde Staten. Meer info: 02/251.60.87 of http://www.chemogas.com.