Wase craft-bierbrouwerij The Musketeers opent deuren

Craft-bierbrouwerij The Musketeers surft al jaren mee op de groeiende markt van de speciaalbieren. De in 1999 opgerichte brouwerij puurt jaarlijks groei uit de commercialisatie van zijnTroubadour-bieren, zijn Belgian Legends-serie en zijn meer recente Bucketlist-serie. Met de bouw van een gloednieuwe brouwerij zet The Musketeers een nieuwe stap in zijn ontwikkeling.

De nieuwe accommodatie herbergt ook een sfeervol brouwcafé dat als uitstalraam van de brouwerij en, bij uitbreiding, als toeristische hotspot voor het Waasland zal fungeren.

De brouwerij is gelegen op de voormalige steenbakkerssite in Sint-Gillis-Waas, vlakbij de Wase Golf, een aantal fietsknooppunten en wandelroutes.

Met een brouwinstallatie van 60 hectoliter per batch wordt The Musketeers meteen de grootste onafhankelijke brouwerij van het Waasland. Een volautomatische afvulmachine vult en verwerkt vervolgens 6.000 flessen per uur.

Vorig jaar brouwde The Musketeers 8.000 hectoliter. Binnen drie jaar wil het bedrijf zijn productie verdubbelen tot 15.000 hectoliter op jaarbasis. Het geheel vergde een totaalinvestering van 8 mijoen euro.

Brouwerij The Musketeers is gevestigd te 9170 Sint-Gillis-Waas,Reepstraat 208. Telefoon: 03/344.02.31 of http://www.themusketeers.be.