Find your match pakt uit met "Tinder voor voetbal"

Find your match is on-line. Het platform, dat beschouwd wordt als de "Tinder voor voetbal", is een initiatief van Frédéric Leidgens, teammanager bij voetbalclub RAFC en moet een wereldwijde revolutie teweegbrengen in de organisatie van de vriendschappelijke voetbalwedstrijden.

Volgens de wereldvoetbalbond FIFA zijn er wereldwijd meer dan 300.000 clubs, goed voor 1.750.000 voetbalploegen. Al die ploegen organiseren gemiddeld tien tot twintig vriendschappelijke wedstrijden per seizoen. De wijze waarop die ontmoetingen worden georganiseerd, is ronduit archaïsch en onpraktisch.

Find your match wil daar een einde aan maken door via een on-line platform clubs met elkaar in verbinding te brengen, zodat ze op een snelle en eenvoudige manier een potentiële tegenstander kunnen vinden voor het spelen van een vriendschappelijke wedstrijd.

Find your match centraliseert en beheert alle aanbiedingen en aanvragen. Net zoals bij Tinder moeten de ploegen "matches" vinden. Het gebruik van het platform is tijdens de eerste twee maanden gratis. Daarna zullen de ploegen kunnen kiezen uit drie betalende pakketten.

Het business-model van Find your match zal in verschillende fasen worden uitgerold. In de toekomst zullen er ook aanverwante diensten worden aangeboden, zoals het vinden van een hotel, een veld of een scheidsrechter.

Meer info: http://www.find-yourmatch.com.