Daikin stelt reeks innovaties voor

Daikin Europe N.V. (Oostende) heeft een reeks nieuwigheden in residentieel, commercieel en industrieel HVAC voorgesteld. Zo lanceert Daikin dit jaar verschillende nieuwe modellen van de Split en de Multi Split met R32, een belangrijk alternatief voor het koelmiddel R410A, dat tot voor enkele jaren vooral in warmtepompen werd verwerkt en zware gevolgen had voor de klimaatopwarming. Daikin pakt verder uit met de nieuwe wandmodellen Perfera Upgrade en Comfora Upgrade.

De Perfera wand-unit wordt tot 7% energie-efficiënter qua verwarming en tot 5% wat betreft koeling. Er werd ook aan de geluidsdruk van de interne units gesleuteld.

De filters van het wandmodel Comfora kregen een facelift, waardoor de verspreiding van bacteriën en microben wordt tegengegaan. De filters absorberen ook allergenen, waaronder pollen en mijten.

Nog nieuw in het residentiële gamma is de vernieuwde geothermische waterpomp van Daikin. Met een herwerkt design zal de warmtepomp het verwarmingssysteem tot 60°C opwarmen en er voor zorgen dat het sanitair warm water een temperatuur tot 56°C haalt.

Daikin lanceert ook twee andere modellen die kleiner zijn en dus geschikt voor compactere woningen en aanzienlijk minder energie verbruiken. Bovendien worden deze geothermische warmtepompen stiller dankzij de gesloten module, de optimale demping van trillingen en de geluidsisolatie.

Op het vlak van koeling breidde Daikin zijn gamma in januari al uit met de Mini Sky Air Alpha. De nieuwe modellen binnen deze reeks, de Sky Air Advance en Sky Air Active, zijn voortaan beschikbaar met een vermogen van 3,5 tot 6 kW. De externe units worden nog efficiënter en halen zelfs A++. Bijkomend daalt de milieu-impact van deze modellen, dankzij het gebruik van de R32 koelvloeistof.

Daikin stelde tijdens de jaarlijkse Daikin Blue Day overigens niet alleen enkele nieuwigheden voor, ook de ambities van de Daikin Groep in Europa werden uit de doeken gedaan. Vorig jaar nam Daikin Tewis over, de specialist in CO2-koelsystemen in Spanje. Dit jaar viel de keuze op AHT, de Oostenrijkse specialist in koelmeubelen.

De Daikin Groep wil verschillende markten aanboren en nieuwe strategieën voor alle HVAC-sectoren ontwikkelen. Internet-platforms, zoals e-com, selectie-software en cloud-monitoring, en opleidingen via de technische dienst moeten installateurs helpen bij het uitoefenen van hun beroep. Residentiële klanten kunnen binnenkort met al hun vragen terecht in een nieuw contact center. Daikin zal bovendien ook kantoren openen in Luxemburg.

Meer info: 059/55.81.10 of http://www.daikin.be.