Groupe Renault bouwt netwerk openbare laadpalen op vraag

Groupe Renault kondigt een partnership aan met E-Totem en Demeter voor de installatie van het eerste netwerk van openbare laadpalen op vraag in de metropool Saint-Etienne.

Binnen een afgebakende zone (Saint-Etienne, Firminy, Saint-Jean-Bonnefonds, Le Chambon Feugerolles, Saint-Chamond, Rive de Gier, Saint-Priest en Jarez en Andrézieux-Bouthéon) kunnen particulieren en professionele klanten een aanvraag indienen om een laadpaal te installeren.

Elke aanvraag zal bestudeerd worden. Indien alle criteria ingevuld zijn, zal de laadpaal binnen de drie maanden worden geïnstalleerd.

Het project focust in eerste instantie op bestuurders van elektrische voertuigen die niet over een private parkeerplaats beschikken. De laadpalen zullen vermogens van 22 tot 50 kW bieden.

Op termijn zullen er twintig snellaadpalen met combo- en ChaDeMo-stekker en tachtig versnelde laadpalen met type 2-stekkers en huishoudstopcontacten worden geplaatst.

Het netwerk zal toegankelijk zijn met de laadpas van E-Totem of laadpassen van bestaande operatoren. De eerste vijftig Renault-klanten die een geschikte elektrische wagen kopen, krijgen twee jaar lang een gratis abonnement op het laadnetwerk en 120 laaduren. Dat komt overeen met een gratis rijbereik van ongeveer 15.000 kilometer.

Meer info: 02/334.78.52 of http://www.renault.be.