Audi opent batterijopslag-unit op Berlijnse EUREF-campus

Audi heeft op de EUREF-campus in Berlijn de grootste multifunctionele opslag-unit van Duitsland geopend. Deze unit heeft een capaciteit van 1,9 MWh en is opgebouwd uit gebruikte lithium-ionbatterijen afkomstig van prototypes.

De unit vangt schommelingen in het netwerk op en optimaliseert eveneens de energiebevoorrading. Zo kunnen black-outs voorkomen worden door de energie-overdracht in het netwerk te stabiliseren. Door de grote mate van hernieuwbare energie uit allerlei elektriciteitsbronnen in de omgeving biedt Berlijn de ideale omstandigheden om een intelligente laadcontrole te ontwikkelen, die misschien kan worden uitgebreid naar het toenemend aantal elektrische wagens die in de toekomst als buffer kunnen fungeren.

Audi wil een voortrekkersrol spelen wat uitstootvrije mobiliteit betreft en heeft dan ook ambitieuze doelen vooropgesteld. Zo moet tegen 2025 om en bij 40% van de nieuw verkochte Audi-modellen toegerust zijn met een elektrisch of elektrisch ondersteunde aandrijving.

Indien één personenwagen op tien in Duitsland elektrisch zou rijden, dan zou dit overeen stemmen met een flexibele energie-opslag van bijna 200 GWh.

Elektrische auto's met hernieuwbare energie op een intelligente manier connecteren kan dan ook een positief effect hebben op de energietransitie. Dat zou het mogelijk maken om de voertuigen te laden met zonne-energie of windenergie. Om deze visie in realiteit om te zetten werkt Audi samen met partners uit de energie-industrie, zoals The Energy House.

Meer info: http://www.audi.be.