Rock Paper Pencil opent FABLAB 2300 in Turnhout

Rock Paper Pencil, het strip- en spelproject van de stad Turnhout, heeft de deuren van het FABLAB 2300 in het Nationaal Museum van de Speelkaart geopend. Zelfstandige tekenaars en spelontwerpers kunnen er gratis gebruik maken van verschillende gespecialiseerde toestellen om hun ideeën en ontwerpen tot leven te wekken.

In het FABLAB 2300 kunnen spelontwikkelaars en striptekenaars gratis gebruik maken van professionele toestellen waar ze tot vandaag geen toegang toe hadden, laat staan in zouden kunnen investeren. Alles is er aanwezig om hun prototypes of limited editions uit te werken: een 3-printer voor pionnen, een RISO-printer voor digitale zeefdrukken, een latex-printer voor stickers en vinyl, een heel precieze snij-plotter en een lasercutter voor hout, plexi en leder.

Rock Paper Pencil is een project van de stad Turnhout en POM Antwerpen, samen met Strip Turnhout, Game Brewer en Cartamundi. Deze partners organiseren een jaar lang initiatieven met financiële steun van EFRO (270.650 euro) en de provincie Antwerpen (102.360 euro).