VR Medics biedt zorg- en health-sector VR-behandeling

Start-up VR Medics B.V.B.A. (Ham-Tessenderlo) biedt de zorgsector behandelingen in virtual reality met als bedoeling het leven van senioren aangenamer te maken en hen uit hun isolement te halen. VR Medics biedt senioren de mogelijkheid om een virtuele uitstap te maken naar bijna elke stad ter wereld, een dierentuin te bezoeken of een danswedstrijd bij te wonen, dat alles vanuit hun zetel of bed.

VR Medics biedt daarvoor een honderdtal video's aan. VR Medics streeft onderscheid na door content te leveren die uitsluitend real world-beelden bevat. Geen kunstmatige, vaak onrealistische beelden maar 360°-beelden in 4K.

Andere USP is dat VR Medics ook à la carte content kan aanbieden. Het bedrijf investeerde in Insta360 Pro-camera's zodat "lokale" content kan worden gemaakt.

Naast de stand-alone VR-headset, biedt VR Medics ook een tablet aan zodat de zorgverlener de content kan selecteren die de senioren gaan zien.

Voor de medische sector pakt het bedrijf uit met behandelingen tegen onder meer hoogtevrees, angst voor spinnen, kleine ruimtes en openbare plaatsen. Bedoeling is de patiënt in een beschermde, gecontroleerde omgeving met de angst te laten omgaan.

In zijn eerste jaar wil VR Medics in de Benelux een 250-tal VR-units plaatsen.

De kantoren van VR Medics bevinden zich te 3945 Ham, Truibroek 65. Telefoon: 011/48.00.75. URL: http://www.vrmedics.be.