Destiny neemt Escaux en telecom-dochter Fuzer over

Destiny N.V. (Zaventem), aanbieder van veilige cloud communicatie-oplossingen, neemt Unified Communications-specialist Fuzer over. Fuzer is een spin-off van Escaux (Waver), die gebruik maakt van de technologie die het moederbedrijf ontwikkelt en rechtstreeks aan service providers levert. Fuzer wordt als bedrijf volledig in Destiny geïntegreerd en verdwijnt als merknaam.

Fuzer focust op Mobile Centric Unified Communications en vast/mobiel geconvergeerde oplossingen op maat. Het maakt daarvoor gebruik van de white-labeled IP-telefonietechnologie van Escaux. Laatstgenoemde blijft een aparte entiteit binnen de Destiny-groep.

Als gevolg van deze strategische acquisitie stoot Destiny door naar het marktleiderschap in België in cloud-communicatie met meer dan 150.000 gebruikers. Bovendien verbreedt het bedrijf zijn dienstenportfolio en marktsegment.

Na de overname van Belgium Telecom (Brussel) eerder dit jaar, staat de overname eveneens gelijk met een versterking van de marktpositie in België en Franstalig België.

Destiny telt thans zowat 13.000 professionele klanten. Het bedrijf mikt dit jaar op een omzet van 65 miljoen euro.

Eerder dit jaar lijfde het overnamehongerige Destiny al het Nederlandse DSD Business Internet en Belgium Telecom in. De telecom-operator kan voor de ondersteuning van zijn groeistrategie rekenen op de steun van risicokapitaalverschaffer Mentha Capital B.V. (Amsterdam).

Meer info: 02/401.97.00 of http://www.destiny.be.