Elf nieuwe partners voor Visa Token-service

Elf nieuwe Europese partners zullen de Visa Token Service (VTS) implementeren om een veiligere winkelomgeving te creëren voor klanten die betalingsgegevens laten opslaan bij hun favoriete verkopers. Het gebruik van Visa Token Service door partners in heel Europa benadrukt hoe de industrie reageert op de bezorgdheden van consumenten rond on-line beveiliging en hoe Visa innovatie in het betalingseco-system blijft stimuleren.

Naast een betere beveiliging kunnen vervallen of aangetaste betalingsreferenties naadloos op de achtergrond worden bijgewerkt door de financiële instelling, waardoor een aanzienlijke drempel voor consumenten en verkopers wordt weggewerkt.

Visa Token Service werd in 2014 gelanceerd als onderdeel van Visa’s continue inzet voor de groei en beveiliging van e- en m-commerce. Sindsdien tekende zich een aanzienlijke opmars af. Nieuwe bedrijven, waaronder handelaars, acquirer gateways en technologiebedrijven doen steeds vaker mee aan het programma.

Nieuwe partners die het systeem implementeren zijn Adyen, Cardstream, Computop, Datatrans, HiPay, Ingenico/Bambora, Monext, Safecharge, Secure Trading, Wirecard en Worldline. Handelaars die met VTS integreren via de nieuwe partners van Visa hoeven niet te wachten op individuele certificeringsgoedkeuring en kunnen de opslag van tokens snel en eenvoudig beheren.

Naast het verminderen van het frauderisico zien consumenten een aantal extra voordelen van tokenisatie van pre-geregistreerde kaarten, waaronder dynamische identificatiegegevens, full-colour kaartillustraties, ondersteuning van e-commerce platformen, loyauteitsdiensten en diensten met toegevoegde waarde, vereenvoudigde kaartinvoer en Internet of Things Commerce.