SABCA Group in partnership kandidaat voor onderhoud Amerikaanse F16's

De Belgische SABCA Group en het Amerikaanse Borsight, Inc. (Ogden, Utah), twee ervaren spelers in de luchtvaartindustrie, dingen gezamenlijk mee naar het contract van de United States Air Force (USAF) voor het leveren van onderhouds- en herstellingsdiensten op depot-niveau voor F-16 Fighting Falcon's in Ogden. Het bedrag van de opdracht is geplafonneerd op 900 miljoen USD.

Beide partijen tekenden de overeenkomst tijdens de Paris Air Show in Le Bourget.

Elk van hen draagt specifieke expertise aan. Zo beschikt Borsight, dat zijn merites als USAF- en NAVO-onderaannemer heeft, over de vereiste infrastructuur, expertise in avionica en is het gevestigd in de onmiddellijke buurt van de opdrachtgever.

SABCA Group kan dan weer terugblikken om meer dan veertig jaar ervaring in het onderhoud, de herstelling en het opwaarderen van F16-straaljagers voor de Europese en Amerikaanse luchtmacht.

Beide bedrijven hebben de bedoeling op lange termijn te gaan samen werken en ook bijkomende zakelijke opportuniteiten aan te boren.

Na de recente uitbreiding van zijn aanwezigheid in Noord-Afrika (Marokko), leidt de nieuwe samenwerking voor SABCA tot een rechtstreekse aanwezigheid in de Verenigde Staten.

Meer info: 02/729.59.01 of https://www.sabca.be.

Meer sectornieuws

Agenda