Gimv investeert in Alro Group

Investeringsmaatschappij Gimv N.V. (Antwerpen) verwerft een meerderheidsbelang in de snel groeiende Alro Group (Dilsen-Stokkem), specialist in het industrieel coaten van auto- en vrachtwagenonderdelen. De transactie kadert in een familiale opvolging. Gimv neemt immers het meerderheidsbelang over van de oprichters, de familie Thijs. Het huidig management blijft aan boord.

 Alro Group groeide uit van een klein coating-bedrijf tot een gerenommeerde groep met meerdere vestigingen in West- en Centraal-Europa. Dankzij een enorme diversiteit aan coating-mogelijkheden kan Alro Group flexibel inspelen op de toenemende vraag naar maatwerk.

Het bedrijf beschikt ook over een belangrijke volumecapaciteit. Ruim twintig coating-installaties verwerken dagelijks meer dan 100.000 producten via moderne productielijnen en een data-gestuurd proces.

Het brede klantenbestand omvat vandaag ongeveer alle bekende namen in de auto- en vrachtwagenindustrie. De OEM-vrachtwagenfabrikanten waarderen vooral de verregaande flexibiliteit in het lakken in meer dan 1.000 kleuren en de assemblage van veel verschillende onderdelen.

Recent ontwikkelde Alro Group ook een innovatieve oplossing voor het coaten van de batterijbehuizing van elektrische wagens. Daarmee is het bedrijf goed gepositioneerd om een belangrijke rol te spelen in de groei van de elektrische voertuigenmarkt.

Daarnaast speelt Alro Group in op de toenemende vraag naar contrastkleuren waarmee autoproducenten het uiterlijk van hun voertuigen steeds meer en beter kunnen personaliseren.

De investering van Gimv moet Alro Group toelaten om zijn groei-ambities verder te realiseren en zal het management ondersteunen in zijn ondernemerschap.

Meer info: 089/79.01.00 of http://www.alro-group.com.

 

 

Meer sectornieuws

Agenda