Tracs nu ook importeur en verdeler van Overmat-chapemachines

Tracs B.V.B.A. (Herentals), gespecialiseerd in het onderhoud en de herstelling van volautomatische chapemachines opgebouwd op trailers, is sinds kort ook importeur en verdeler van de Italiaanse Overmat-machines voor de Belgische en Luxemburgse markt.

De Italiaanse fabrikant heeft al sinds 1972 ervaring met dit type van machines. Het is nu voor het eerst dat het bedrijf buiten de eigen landsgrenzen gaat en voet aan grond zet in ons land.

Net als andere chapemachines hebben Overmat-machines de nodige materialen zoals zand en cement bij. Het enige wat er moet gebeuren is aansluiten op een waterbron. In tegenstelling tot de elektrisch gestuurde chapemachines zijn Overmat-machines toegerust met gesofistikeerde on-line systemen.

Tracs vestigde zich in 2011 in de industriezone Wolfstee aan de Toekomstlaan 15 te Herentals. Het bedrijf beschikt over 1.000 m² overdekte ruimte en 1.000 m² parking. In juni 2017 kreeg zaakvoerder Dirk Dergent met Sem Van Mechelen een medevennoot naast zich. Intussen bestaat het bedrijf uit een team van zeven medewerkers met zowel mecaniciens, magazijniers als bedienden.

Tracs heeft overigens nog een service-punt in Eppegem. Het bedrijf verzorgt trouwens het onderhoud van de volledige vrachtwagen en niet alleen van de chapemachine. In Herentals ontwerpt en verdeelt Tracs ook zelf chapebroeken.

Meer info: 014/72.57.02 of http://www.tracs-bvba.be.