Plannr herleidt expatriëren tot aantal clicks

Verhuizen naar een ander land is behoorlijk complex. Daar wil Plannr B.V.B.A. (Willebroek) verandering in brengen met een gloednieuw platform waar mensen die naar het buitenland verhuizen gratis terecht kunnen voor een gepersonaliseerde planning van A tot Z.

In een paar clicks kunnen ze een bankrekening, verzekering of taallessen aanvragen. Ook voor kleinere praktische zaken zoals een belastingsaangifte, het vinden van een geschikte school of hulp bij administratie, kunnen expats terecht op het platform.

De expat-markt is een complexe wereld. De processen bij het verhuizen verschillen immers van land tot land en vereisen contacten in verschillende sectoren, van vastgoed, logistiek, overheden, legal tot verzekeringen en banking. Elke sector hanteert bovendien een eigen set aan software tools. Dat maakt het niet eenvoudig om tot een coherente totaaloplossing te komen.

Plannr hanteert een modulaire aanpak en zet volop in op nieuwe technologieën. Zo heeft de eindgebruiker onmiddellijk toegang tot alle informatie die hij of zij nodig heeft om vlot te verhuizen. Naargelang de eigen noden, voorkennis en het budget kan de expat zelf kiezen voor welke diensten hij een expert wil inschakelen.

Plannr is vandaag gratis beschikbaar voor expats die naar België verhuizen. Ook voor Belgen die naar het buitenland willen gaan, biedt de start-up binnenkort zijn diensten aan. Het team werkt actief aan een uitbreiding naar een tiental andere landen en is daarvoor in gesprek met verschillende partners.

Om de ambities binnen en buiten Europa kracht bij te zetten, start het team van Plannr eind deze zomer een tweede financieringsronde. In 2018 haalde Plannr al 250.000 euro seed-funding op via een combinatie van privé-investeerders en Spreds.

Meer info: http://www.plannr.eu.