Pro Contact landt in België

Pro Contact B.V. (Amsterdam), specialist op het gebied van inbound recruitment, opent deze zomer een eerste Belgische vestiging in het gebouw van HR-dienstverlener SD Worx aan de Brouwersvliet in Antwerpen. Pro Contact wordt zo het eerste HR-bedrijf in België dat met behulp van social mediacampagnes technische en logistieke vacatures wil invullen. Ook starters kunnen bij Pro Contact terecht.

Door de groeiende economie en de krappe Belgische arbeidsmarkt is het lang zoeken naar geschikt personeel. Het uitvoeren van on-line campagnes maakt het mogelijk om potentiële kandidaten op een andere manier te benaderen. Pro Contact werkt in België al samen met Soleo Group en Van Moer Logistics.

Dat Pro Contact naar België komt, is logisch aangezien het gebruik van social media vergelijkbaar is met Nederland. Naar schatting zijn er in België 7,1 miljoen Facebook-, 3,7 miljoen LinkedIn- en 3,3 miljoen Instagram-gebruikers.

Naast social media-campagnes helpt Pro Contact ook met het ontwikkelen van een employer brand, het inrichten van landingspagina's, gamified recruitment ofwel solliciteren via games en 3D-fotografie waarbij de potentiële kandidaat virtueel de nieuwe werkplek kan beleven.

Inbound recruitment is een volledig nieuwe manier van sourcing. Op maat gemaakte content over de betreffende vacature wordt gepromoot op de meest gebruikte social media-kanalen van de doelgroep.

In vergelijking met traditionele werving- en selectiebureaus liggen de kosten per hire bij on-line recruitment aanzienlijk lager omdat er meer kandidaten te targeten zijn en daarvoor een vast bedrag wordt betaald, ongeacht het aantal kandidaten.

Coördinaten Pro Contact België: 2000 Antwerpen, Brouwersvliet 2. URL: http://www.pro-contact.nl.