Opbrengst B-financieringsronde brengt CryoTherapeutics naar België

CryoTherapeutics GmbH (Keulen) en CryoTherapeutics N.V. (Awans) hebben de afsluiting van een B-financieringsronde ter waarde van zeven miljoen euro aangekondigd. De middelen zullen gebruikt worden ter ondersteuning van klinische activiteiten, onderzoek en ontwikkeling, internationale groei en de vestiging van zijn activiteiten in België.

Deelnemers aan de financiering waren de Belgische publieke investeerder Noshaq, voorheen Meusinvest, de Waalse gemeenschap en de bestaande investeerders Peppermint Venture Partners, Creathor Ventures en Getz Brothers.

De financiering omvat eigen en vreemd vermogen, alsook niet-diluerende kasvoorschotten toegekend door het Waalse Gewest.

CryoTherapeutics focust op de ontwikkeling, de demonstratie van klinisch voordeel en de vroegtijdige commercialisering van een eigen cryotherapiesysteem voor gebruik bij de behandeling van coronaire hartaandoeningen die hartaanvallen veroorzaken.

De veiligheid en doeltreffendheid van cryo-energie in het cardiovasculaire systeem is aangetoond en CryoTherapeutics is van plan om de voordelen van cryo-energie uit te breiden naar het probleem van zieke kransslagaders.

Meer info: 04/220.88.00 of http://www.cryotherapeutics.com.

Meer sectornieuws

Agenda