D'Ieteren brengt autodistributie- en retail-activiteiten onder in dochteronderneming

De groep D'Ieteren brengt zijn historische activiteit D'Ieteren Auto onder in een dochteronderneming. Daardoor komt D'Ieteren Auto binnen de groep op hetzelfde niveau als Belron, Moleskine en D'Ieteren Immo. D'Ieteren Auto is integraal in handen van D'Ieteren N.V. (Brussel).

De wijziging in de bedrijfsstructuur bevestigt het verlangen van de groep om D'Ieteren Auto te begeleiden naar groei en ontwikkeling door samen een lange termijnstrategie te volgen.

In tweede instantie zou D'Ieteren Auto overwegen om zijn D'Ieteren Car Centers in het Brusselse gewest, de Porsche Centers in Brussel en Antwerpen, en EDI, het nieuwe herlaadaanbod voor elektrische voertuigen, eveneens onder te brengen in dochterondernemingen.

Deze dochterondernemingen zouden dan voor 100% eigendom zijn van de nieuw opgerichte dochteronderneming D'Ieteren Auto.

Op die manier zou D'Ieteren Auto over een meer flexibele organisatie beschikken die dichter bij de klanten staat op een markt waar de digitalisering en de nieuwe mobiliteitsoplossingen het rechtstreekse contact met de verschillende types van klanten strategisch maken.

De oprichting van deze dochterondernemingen zou bovendien elke activiteit de mogelijkheid moeten bieden om zich toe te spitsen op zijn eigen vakgebied en zo zijn ontwikkeling te optimaliseren. Het is de bedoeling om deze nieuwe dochterondernemingen tegen 1 januari 2021 op te richten.

Meer info: 02/536.54.39 of http://www.dieteren.com.