Zuivelindustrie vermindert waterverbruik op tien jaar tijd met 30%

De Belgische zuivelindustrie heeft de voorbije tien jaar een vermindering van het waterverbruik per liter verwerkte melk gerealiseerd van 30%. De uitstoot van CO2 kon zelfs met 37% gereduceerd worden. Deze resultaten zijn afkomstig uit de duurzaamheids-monitoring die de sector jaarlijks uitvoert en tonen aan dat een duurzame ontwikkeling centraal staat voor de zuivelverwerkers. Zo nam de melkverwerking in 2018 met 4% toe. Daarmee realiseerde de zuivelindustrie een omzet van 5,3 miljard euro. De tewerkstelling nam voor het derde opeenvolgende jaar toe met 2%. Ook de handelsbalans voor zuivel verbeterde aanzienlijk.

Word betalende abonnee

De volledige inhoud van dit artikel is enkel toegankelijk voor 'Web-only'-, 'Web + Print'- en 'Activity'-abonnees.

  • Lees alle artikels en thema-inhoud
  • Toegang tot alle 'Netwerk' functionaliteiten
  • Toegang tot de dVO-Bedrijvengids

Registreer nu

Reeds abonnee?