Stijn Bijnens wint Ondernemersprijs Herman Dessers

Voka - Kamer van Koophandel Limburg heeft de 25ste Ondernemersprijs Herman Dessers toegekend aan Stijn Bijnens, ceo van Cegeka. De voormalige topman van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) haalde het van Marina Doggen (Gutami Solar) en het duo Davy Jonckers en Peter Manet (Yontec). Bijnens was jarenlang één van de toonaangevende figuren die Limburg een economische duw in de rug gaf. De ontwikkeling van de mijnsites, het incubatorennetwerk en de miljoeneninvesteringen in verschillende Limburgse bedrijven bezorgden de provincie een nieuw elan.

Met de Ondernemersprijs Herman Dessers beloont Voka - Kamer van Koophandel Limburg al 25 jaar lang een persoon, onderneming, vereniging, instelling of een groepering uit Limburg die op economisch, sociaal, cultureel of wetenschappelijk gebied een uitzonderlijke prestatie geleverd heeft ten voordele van Limburg, waardoor de provincie een positieve uitstraling krijgt buiten zijn grenzen. Bijnens volgt in de eregalerij Bert Meewis en Karlijn Libbrecht van tweesterrenrestaurant Slagmolen op.

Bijnens wist de jury te overtuigen door voor een nieuwe wind te zorgen binnen de Limburgse Reconversiemaatschappij. Met Bijnens aan het roer werd LRM een belangrijke facilitator van groei voor Limburg. In moeilijke tijden kon LRM ambitieuze projecten op poten zetten en bedrijven financieren.