Low & Bonar stoot high-tech constructievezeldivisie af

Specialist in technisch textiel Low & Bonar heeft zijn afdeling high-tech constructievezels met merknaam Adfil aan een privé-investeerder verkocht. Het "betonlabo" van het internationaal concern kan voortaan op eigen benen verder, dit onder dezelfde naam en op de vertrouwde locatie.

Adfil staat voor Anglo Danish Fibres Industry Ltd., een in oorsprong Engels-Deens bedrjf met hoofdzetel in Hull dat micro-vezels produceerde en door Low & Bonar werd gekocht. Dat integreerde de productie vervolgens in België. I

n het voorjaar van 2017 investeerde Low & Bonar nog in een gloednieuw betonlabo in het Oost-Vlaamse Zele om de constructievezels sterker in de markt te zetten.

Bij de overname zijn het personeel, het onroerend goed en het materiaal betrokken.

Naast de uitvalsbasis in Zele, beschikt Adfil in Engeland over een verkoopsvestiging met zes medewerkers.

Micro- en macro-synthetische vezels worden steeds vaker gebruikt om beton te wapenen als duurzaam alternatief en/of aanvulling voor staalwapening of staalvezelbetonwapening.

Sinds medio vorig jaar is Adfil, na het behalen van het zogenaamde ATG-certificaat, heel actief in België geworden.

Momenteel draait het bedrijf een omzet van 15 miljoen euro. Het levert zijn vezels rechtstreeks aan betoncentrales of via voorkeurpartners. Negentig procent van de klanten bevinden zich momenteel buiten België.

Adfil N.V. is gevestigd te 9240 Zele, Industriestraat 39. Telefoon: 052/24.00.00. URL: http://www.adfil.com.