Vlaanderen ambieert voortrekkersrol in eiwittransitie

22/08/2019 OM 08:16 - Luc Willemijns
4c702dc060b76ed20f6949acce6235cc
(Het laatste jaar is er een enorme toename aan alternatieve producten zoals veganistische smeerkaas of dumplings en shakes op basis van plantaardige eiwitten)
Tofu, falafel en veggie-burgers zijn stilaan ingeburgerd in de Vlaamse keuken. Toch zijn er nog een heleboel alternatieve eiwitten die vooralsnog niet op ons bord belanden. Daarom lanceert Flanders’FOOD, de speerpunt-cluster van de agri-food met de steun van VLAIO, een nieuw programma: “New & Shifting Resources”. Doel is om alle stakeholders waaronder de industrie, de overheid, de academische wereld en verschillende NGO’s, bij elkaar te brengen om verder te bouwen aan een verantwoorde en eiwitrijke toekomst. De belangrijkste uitdaging wordt echter “consumer acceptance”. De Vlaming houdt immers van zijn stukje vlees en zal enkel overstappen naar alternatieven wanneer de kwaliteit en vooral de smaak gegarandeerd zijn.

Ontvang Leads voor 19€/mnd

  • Ontvang automatisch info over leads, klanten, concurrenten en partners
  • Alle data en artikels staat voor u beschikbaar
  • Maandelijks opzegbaar

Wilt u meer bedrijven bereiken?

Word dan dVO Reach en promoot uw bedrijfsverhaal bij 50.000 beslissers.

Bekijk dVO Member Path Created with Sketch.

Voor u geselecteerd

Kort de voordelen van een abonnement...

Belangrijk nieuws te delen?

Cookie voorkeuren

Deze website gebruikt cookies om je een betere bezoekerservaring te bieden. Bepaal hier welke soort cookies je toestaat.