Vlaanderen ambieert voortrekkersrol in eiwittransitie

Flanders’FOOD lanceert “New & Shifting Resources”- programma

Tofu, falafel en veggie-burgers zijn stilaan ingeburgerd in de Vlaamse keuken. Toch zijn er nog een heleboel alternatieve eiwitten die vooralsnog niet op ons bord belanden. Daarom lanceert Flanders’FOOD, de speerpunt-cluster van de agri-food met de steun van VLAIO, een nieuw programma: “New & Shifting Resources”. Doel is om alle stakeholders waaronder de industrie, de overheid, de academische wereld en verschillende NGO’s, bij elkaar te brengen om verder te bouwen aan een verantwoorde en eiwitrijke toekomst. De belangrijkste uitdaging wordt echter “consumer acceptance”. De Vlaming houdt immers van zijn stukje vlees en zal enkel overstappen naar alternatieven wanneer de kwaliteit en vooral de smaak gegarandeerd zijn.

Word betalende abonnee

De volledige inhoud van dit artikel is enkel toegankelijk voor 'Web-only'-, 'Web + Print'- en 'Activity'-abonnees.

  • Lees alle artikels en thema-inhoud
  • Toegang tot alle 'Netwerk' functionaliteiten
  • Toegang tot de dVO-Bedrijvengids

Registreer nu

Reeds abonnee?