Bluecrux: intrede risicokapitaalverschaffer en vestiging in New Jersey

Bluecrux B.V. (Mechelen), een Belgisch advies- en software-bureau dat bedrijven helpt digitaal te transformeren en waardeketens te optimaliseren, heeft een kantoor in New Jersey (VS) geopend. De Belgische innovator zal met zijn software de farmaceutische sector in de Verenigde Staten helpen om wetenschappers en laboranten efficiënter te laten werken bij het commercialiseren van nieuwe medicijnen en behandelingen.

De software van bluecrux, Binocs, wordt momenteel door twintig van de vijftig grootste farmabedrijven getest of gebruikt. Binocs is een digitaal platform voor resource planning in laboratoria en onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen.

De opstart van de activiteiten in de Verenigde Staten wordt mee mogelijk gemaakt door de intrede van risicokapitaalverschaffer Down2Earth Capital N.V. (Antwerpen) dat een substantiële participatie in bluecrux heeft genomen.

Bluecrux, in 2015 ontstaan uit de fusie van Bluegrass Consulting en The Crux, stevent dit jaar af op een omzet van 14 miljoen euro, waarvan een derde door de software-producten wordt gegenereerd.

Meer info: 0479/30.13.41 of http://www.bluecrux.com.