Jaguar Land Rover versnelt elektrificatie

Jaguar Land Rover is van plan om een gamma nieuwe geëlektrificeerde modellen in zijn fabriek in het Britse Castle Bromwich te gaan produceren. Een en ander is een volgende belangrijke stap in het engagement dat de onderneming aanging om klanten vanaf 2020 geëlektrificeerde versies aan te bieden van alle Jaguar- en Land Rover-modellen.

De constructeur brengt de productie van zijn elektrische wagens, elektrische aandrijflijnen en batterij-assemblage onder op dezelfde locatie in de Midlands.

De eerste nieuwe elektrische auto die in de fabriek van de band zal rollen, wordt het vlaggenschip van Jaguar, de luxe-berline XJ.

In Castle Bromwich liep de productie van de huidige XJ onlangs ten einde. In januari bevestigde Jaguar Land Rover zijn plannen om met investeringen in nieuwe en bestaande infrastructuur de assemblage van batterijen en EDU’s (electric drive units) naar de Midlands te brengen. Die investeringen in het eerder gecommuniceerde investeringsplan worden thans vervroegd.

Het nieuwe Battery Assembly Centre in Hams Hall, dat in 2020 operationeel zal zijn, wordt het meest innoverende en technologisch geavanceerde in het Verenigd Koninkrijk, met een productiecapaciteit van 150.000 stuks op jaarbasis. Het zal, samen met het Engine Manufacturing Centre (EMC) in Wolverhampton, de thuisbasis van de wereldwijde productie van EDU’s van de constructeur, instaan voor de aandrijving van de volgende generatie van Jaguar- en Land Rover-modellen.

De transformatie van Castle Bromwich naar de eerste fabriek van elektrische premium-wagens in het Verenigd Koninkrijk wordt de meest diepgaande in zijn geschiedenis. In juli gingen de eerste werkzaamheden van start voor de installatie van de volledig nieuwe infrastructuur en technologie die nodig zijn voor de volgende generatie van de Modular Longitudinal Architecture (MLA) van Jaguar Land Rover. Die maakt het mogelijk om flexibel schone en efficiënte diesel- en benzinevoertuigen te produceren, naast de volledig elektrische en hybride modellen.

Meer info: 03/241.11.11 of http://www.jaguar.be.