Gerenoveerde testbanen van Nardò Technical Center opnieuw beschikbaar

Medio juli j.l. werd de renovatie van de 12,6 kilometer lange iconische circulaire testbaan van Nardò Technical Center in het Italiaanse Apulia afgerond. De proving ground wordt sinds 2012 uitgebaat door het Duitse engineering-bedrijf Porsche Engineering Group GmbH (Weissach), een volle dochter van Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG (Stuttgart).

De renovatiewerken namen zeven maanden in beslag en vergden een investering van 35 miljoen euro. Ze werden uitgevoerd met het oog op het testen van de voertuigen van morgen.

Naast de complexe asfaltering van de rondvormige testbaan, ontwikkelde Porsche Engineering een innovatief vangrailsysteem voor testactiviteiten tegen hoge snelheid. Ook het dynamische voertuigplatorm van 106.000 m² werd integraal gerenoveerd.

In zijn nieuwe gedaante is de proving ground meer dan ooit een hoeksteen in de ontwikkelingsstrategie van Porsche en voor het testen van voertuigen voor de hele automotive-industrie. De nieuwe accommodatie werd afgestemd op het testen van de huidige en toekomstige trends in de ontwikkeling van voertuigen, zoals bijvoorbeeld het gedrag van snel ladende elektrische voertuigen, de laatste rijhulpsystemen, geconnecteerde diensten en autonoom rijden. Verdere uitbreidingen en vernieuwingen zitten in de pijplijn.

Het Nardò Technical Center, met ruim twintig testbanen en -accommodatie op een terrein van meer dan 700 hectaren, telt ruim 150 medewerkers. Meer dan negentig autoconstructeurs en toeleveranciers maken van de faciliteiten gebruik.

Meer info: 02/37.17.911 of http://www.porsche.com.