Limousin Puur herdoopt zich tot Meatier

Limousin Puur B.V.B.A. (Schore), gespecialiseerd in het kweken van Limousin-runderen en specialist "avant la lettre" van de korte keten, herdoopt zich tot Meatier.

De kwekers omringen de dieren met de beste zorgen en voederen ze met gewassen die in eigen beheer werden geteeld.

De naamswijziging is het gevolg van een verbreding van het aanbod. Zo ging het bedrijf andere, sterke runderrassen (Blonde d'Aquitaine en Parthenais) alsook andere duurzaam gekweekte dieren aanbieden, waaronder de Schorenaerkip en het Brasvarvarken.

De Meatier-runderen worden gekweekt in Dadizele, Ham-sur-Heure-Nalinnes, Schore en Tielt. In Schore beschikt de KMO over een state-of-the-art slagersatelier waar het natuurlijk gekweekte vlees wordt versneden.

Momenteel investeert het bedrijf fors in de verwerving van nieuwe boerderijen en een optimalisatie van zijn bedrijfsprocessen.

Meer info: 051/55.55.41 of http://www.meatier.be.