Antwerpse staalexpediteurs fuseren tot Steelduxx

De Antwerpse staalexpediteurs Aneka N.V. (voluit Antwerps Expeditie Kantoor) en Edmond Van Dyck & Sons N.V. gaan vanaf 2020 op in de fusie-entiteit Steelduxx. De fusie wordt momenteel praktisch en organisatorisch door de vijf aandeelhouders uitgewerkt om in het voorjaar van 2020 zijn beslag te krijgen.

Vast staat dat de huidige aandeelhouders, i.c. Lou Appels, Conny Audenaert, Benoit Van Dyck, Laurent Van Dyck en Geoffrey Van Dyck, aan het roer van de nieuwe onderneming komen te staan.

Samen hebben beide expeditiebedrijven momenteel meer dan 350 klanten. Naast uitbreiding op klantenvlak zal Steelduxx ook inzetten op service-uitbreiding en ontwikkeling van nieuwe innovatieve oplossingen.

Zowel Aneka als Edmond Van Dyck & Sons hebben ruime ervaring met partnerships en netwerken in binnen- en buitenland. De activiteiten van Steelduxx zullen worden ontplooid met eigen kantoren, joint-ventures en dedicated agents in Zuidoost-Azië, het Verre en Midden-Oosten, West-, Zuid en Noord-Afrika, Brazilië en heel Europa.

Samen behandelen Edmond Van Dyck & Sons en Aneka een staalvolume van om en bij de 1.200.000 mt per jaar. Hun activiteiten zijn onderverdeeld in import en export, shipping, forwarding, warehousing, cross trade, chartering, inland transportation en consultancy.

Tevens vormen ze in Antwerpen een neutraal ladingsplatform (300.000 ton/jaar) voor buitenlandse verschepers van diverse breakbulk-lading en zijn ze actief in de container- en ro/ro-business.

Meer info: 03/231.09.50 of 03/234.64.40. URL: https://edmvandyck.be of http://www.aneka.be.