DOMO Chemicals neemt Solvay's Europese performance polyamide-business over

DOMO Chemicals GmbH (Leuna), toonaangevend producent van hoogwaardige technische materialen voor diverse markten, neemt Solvay's hoogwaardige polyamide-activiteiten in Europa over.

De overname-overeenkomst heeft betrekking op de Engineering Plastics-activiteiten in Frankrijk en Polen, de High Performance Fibers-activiteiten in Frankrijk en de Polymer and Intermediates-activiteiten in Frankrijk, Spanje en Polen. Eveneens onderdeel van de overeenkomst is een joint-venture tussen BASF en DOMO voor de productie van een belangrijk grondstof-adipinezuur.

Als gevolg van de transactie stappen een 1.100 medewerkers naar DOMO Chemicals over. De business in kwestie omvat productie, verkoop, technische ondersteuning, R&D en innovation services.

DOMO telt voor de overname, die men voor het jaareinde hoopt af te ronden, een 300 miljoen euro neer. Als gevolg van de acquisitie stoot DOMO door naar Europees marktleiderschap binnen zijn sector. Het ziet zijn omzet doorstoten van 900 miljoen euro naar 1.600 miljoen euro.

De sterke reputatie van het merk Technyl® sluit naadloos aan op het brede assortiment van engineered materials (DOMAMID®) en circulaire polyamides onder de merknaam ECONAMID® van DOMO Chemicals.

DOMO Chemicals levert zjn technische materialen toe aan bedrijven in de automotive, voedingsmiddelen-, medische, farmaceutische, chemische en elektronische industrie. Het familiebedrijf, onder leiding van Jan De Clerck, biedt een volledig assortiment van geïntegreerde nylon 6-producten aan, waaronder halffabrikaten, harsen, technische kunststoffen en verpakkingsfolie. Het verzorgt tevens de distributie van petrochemische producten.

Meer info: 09/214.45.19 of http://www.domochemicals.com