Jaguar Land Rover ontwikkelt nieuwe 3D-technologie voor head-up displays

Jaguar Land Rover ontwikkelt geavanceerde technologie voor head-up displays, die veiligheidsinformatie in real-time vóór de bestuurder zou kunnen projecteren en passagiers vanuit hun zetel 3D-films zou kunnen laten streamen als onderdeel van een toekomst met gedeelde, zelfrijdende auto's.

De ingenieurs werken aan een krachtig nieuw head-up display dat veiligheidswaarschuwingen zoals het verlaten van de rijstrook, gedetecteerde gevaren en aanwijzingen van het navigatiesysteem in 3D projecteert en de effecten vermindert van slechte zichtbaarheid in ongunstige weers- of lichtomstandigheden.

Met behulp van toegevoegde realiteit zou het beeld diepte gegeven worden door de berichten dermate te plaatsen dat het lijkt of ze rechtstreeks op de weg worden geprojecteerd.

Het onderzoek naar het head-up display van de volgende generatie kadert in het realiseren van de "Smart Cabin"-visie van Jaguar Land Rover: technologieën toepassen die samen voor de bestuurder en de passagiers een  gepersonaliseerde ruimte creëren in het voertuig voor nog meer veiligheid, entertainment en gebruiksgemak als onderdeel van een toekomst van zelfrijdende, gedeelde voertuigen.

Meer info: 03/241.11.11 of http://www.jaguar.be.