D'Ieteren-dochter Belron neemt TruRoad Holdings (VS) over

Safelite® Group (Columbus, Ohio), Belron's dochteronderneming in de Verenigde Staten, neemt de activa over van TruRoad Holdings, Inc. (Woburn, Massachusetts), een speler in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing, ADAS (Advanced Driver Assistance Systems)-kalibratie en claim-beheer.

TruRoad is eigenaar van JN Phillips Auto Glass, TechnaGlass, Harmon AutoGlass en Windscreen Centres. Het beheert een netwerk van tweeduizend eigen, gefranchiseerde dienstverleners die zowel in service centers als via een vloot van bestelwagens de klanten bedienen.

TruRoad is tevens eigenaar van StrategicClaim, een bedrijf voor externe administratie dat geavanceerde claim software-oplossingen en incidentbeheerdiensten levert voor een groot aantal prominente auto- en schadeverzekeringsmaatschappijen in de VS.

TruRoad, goed voor een omzet van 116 miljoen USD (104,5 miljoen euro), bedient klanten in zeventien Amerikaanse staten, waaronder consumenten, commerciële klanten (fleets) en verzekeringsmaatchappijen.

Vorig jaar verkocht D'Ieteren een belang van 40% in Belron aan investeringsmaatschappij Clayton, Dubiler & Rice (CD&R, Londen).

Meer info: 02/536.54.39 of http://www.dieteren.com.