Bolt Energie koppelt afname groene elektriciteit aan lokale producent

Bolt Energie B.V. (Brussel) maakt het voortaan mogelijk om rechtstreeks energie aan te kopen van lokale, groene opwekkers in plaats van bij een anonieme traditionele leverancier die zowel grijze als groene energie verkoopt. De start-up wil met zijn nieuw energieplatform de energietransitie naar zuiver groen ondersteunen.

Bolt Energie biedt gezinnen voor het eerst de mogelijkheid om bij een Belgische boerderij, tennisclub of bedrijf opgewekte zonne-, wind-, water- of bio-energie af te nemen. Door deze korte keten zijn herkomst en duurzaamheid gegarandeerd.

Op dit ogenblik koppelt Bolt kleine initiatieven met de consument. Eens de regelgeving het toestaat wil het bedrijf ook gezinnen de kans geven om rechtstreeks bij elkaar stroom af te nemen.

Bolt stelt momenteel over voldoende energie te beschikken om aan de behoeften van 20.000 klanten te voldoen. Volgens de VREG komt momenteel amper 14% van de groene energie in Vlaanderen van Vlaamse, groene opwekkers. Het overgrote deel van de groene contracten is bovendien gedekt door buitenlandse certficaten.

De start-up wil het certificatensysteem op correcte manier toepassen door consumptie en productie rechtstreeks met elkaar te linken. Op dit ogenblik bieden de Vlaamse certificaten immers niet de garantie dat de geleverde energie van zuiver groene bronnen komt.

Bolt Energie kan alvast op de steun van Luminus als investeerder rekenen. Tegen eind 2020 hoopt Bolt in elke Vlaamse gemeente drie groene producenten met afnemers te kunnen verbinden. De start-up is op vandaag actief in Vlaanderen, maar wil zo snel mogelijk naar Brussel en Wallonië uitbreiden.

Meer info: 02/899.33.00 of http://www.boltenergie.be.