NSZ en VDAB samen op zoek naar betere match tussen werkgever en sollicitant

Drie op vier ondernemers ondervinden heel wat problemen bij de zoektocht naar personeel, zo blijkt uit onderzoek van NSZ bij Vlaamse micro-ondernemingen en KMO’s. De meeste moeten jaarlijks op zoek naar nieuwe werkkrachten. Daarvoor doen twee op drie werkgevers een beroep op VDAB.

Diegenen die geen beroep doen op VDAB doen dat niet omdat ze menen dat werklozen via VDAB vaak minder gemotiveerd of geschikt zijn. Uit onderzoek blijkt overigens dat drie op vier werkgevers minder kieskeurig zijn dan vroeger omwille van de krapte op de arbeidsmarkt. Het probleem is echter dat de werkgever onvoldoende gebruik maakt van het systeem van sollicitatie-feedback van VDAB.

Via dat systeem verzamelt VDAB gerichte feedback voor de werkgever. Mocht de tool meer gebruikt worden, dan zouden de account managers van VDAB beter passende kandidaten kunnen doorverwijzen naar de werkgevers en zouden sollicitanten nog beter in hun zoektocht naar werk kunnen worden begeleid, klinkt het. VDAB belooft om de hernieuwde tool voor sollicitatie-feedback, zoals voorzien in een prototype gemaakt door NSZ in opdracht van VDAB, verder te analyseren en na te gaan hoe deze technisch aan de VDAB-database kan worden gekoppeld. Een goed werkende tool moet zorgen voor een betere match tussen de werkgever en sollicitanten.