IMES DEXIS verwerft integrale controle over ELTEC System

MRO-leverancier IMES DEXIS N.V. (Hasselt), dochter van het Franse Descours & Cabaud, heeft vervroegd de volledige controle over ELTEC System B.V.B.A. (Genk) verworven. Zowat twee jaar terug had eerstgenoemde al een participatie van 50% in het bedrijf genomen.

Beide bedrijven achtten de huidige stap noodzakelijk om de samenwerking te intensiveren, mede onder invloed van de veranderende industrie waarbij digitalisering en robotisering in opmars zijn.

Als gevolg van de overname kan IMES DEXIS nog sterker inzetten op integrated supply chain-oplossingen en maintenance services.

IMES DEXIS en ELTEC System blijven vooralsnog onder eigen naam actief. ELTEC System, dat in 1994 van start ging als specialist in het herwikkelen van motoren, breidde over de jaren zijn activiteiten stelselmatig uit naar het onderhouden en herstellen van aandrijvingen voor industriële installaties, pompen en elektrische sturingen.

Het bedrijf is ook gekend voor diagnostic maintenance zoals on- en off-line metingen, ultrasone en elektrische metingen en IR-camera.

Meer info: 011/288.222 of http://www.imes.be.

Meer sectornieuws

Agenda