Nieuwe Lenovo-apparaten brengen slimmere technologie binnen eenieders bereik

Lenovo heeft in Berlijn een reeks nieuwe smart home-, laptop-, AR- en mobiele apparaten onthuld die ontworpen zijn om slimmere technologie voor iedereen te bieden.

Een aantal nieuwe Lenovo-laptops zijn ontwikkeld met Intel® als onderdeel van het innovatieprogramma Project Athena. Dat is er op gericht om een van de dunste, lichtste en meest intuïtieve AI-compatibele apparaten te produceren met de nieuwste Intel Core™-processors en Windows 10.

De nieuwe 14" Yoga C940 en Yoga S740 hebben nieuwe slimme functies die zich aanpassen aan de prestatiebehoeften van gebruikers, zoals Super Resolution om video op te schalen naar FHD 1080p op Windows Media Player en  Q-Control.

In bepaalde markten zijn de Yoga-laptops zelfs beschikbaar via Amazon Alexa spraak-service. Lenovo kondigt met name drie nieuwe Alexa-updates aan voor zijn consumenten-laptops, gericht op het verbeteren van de manier waarop we de informatie ophalen, waaronder ondersteuning van het vergrendelscherm, bijgewerkte Smart Home-visuals en ondersteuning voor verschillende talen.

De 14" Lenovo Yoga C940 is de nieuwe 2-in-1 converteerbare laptop die slimmere prestaties en ontwerp opnieuw definieert met zijn volledig metalen chassis en slimme ingebouwde functies, zoals TrueBlock Privacy Shutter, Windows Hello-biometrische authenticatie en pen met "silo charging" en Windows Ink. Met een volledige reeks intelligente functies dankzij Lenovo Smart Assist, Project Athena en Alexa, is de 14" Lenovo Yoga S740 ontworpen om mensen te helpen tijd te besparen. Aanvullende slimme functies zijn onder meer een IR-camera die de afwezigheid van een persoon na een paar seconden kan detecteren en direct uitloggen mogelijk maakt. Als een video wordt bekeken en de kijker een paar minuten wegloopt, is de PC intuïtief genoeg om de video te pauzeren en automatisch bij terugkeer te hervatten. Tijdens videogesprekken kan de achtergrond zelf wazig worden gemaakt zodat een kat of klein kind niet als verrassing zichtbaar is tijdens een on-line vergadering.

De nieuwe Lenovo Yoga C940 (15") is een 2-in-1 converteerbare laptop met onderscheidende ontwerpdetails, zoals een ingekeepte webcam-bobbel op de bovenkant voor een betere grip, een beveiligde pen met silo-opladen, TrueBlock Privacy Shutter en Windows Hallo-biometrische vingerafdrukverificatie voor een zelfverzekerde beveiliging.

De Lenovo Yoga S740 (15") wordt geleverd met maximaal een 9e generatie Intel Core i9 mobiele processor en een krachtigere NVIDIA GeForce GTX1650 GPU, waardoor een multi-tasking krachtpatser ontstaat.

De Lenovo Yoga C740 is verkrijgbaar in een 14"- of 15"-scherm die soepel van laptop- naar tablet-modus omschakelt, en omgekeerd.

Voorts verlegt Lenovo de grenzen van Android™-tablets en smart home-innovatie door twee nieuwe smart tablets te introduceren met de Google Assistant: de Lenovo Yoga Smart Tab en de Lenovo Smart Tab M8. Als entertainment- en media-tablets worden de Yoga Smart Tab en Lenovo Smart Tab M8 handsfree smart home hubs met de Ambient-modus van Google Assistant geleverd.

Ook tot het aanbod hoort een nieuwe Lenovo Smart Display met de Google Assistant.

Vermeldenswaard is eveneens de uitbreidiing van het ThinkBook-portfolio en de introductie van de nieuwe ThinkBook 14 en ThinkBook15 voor slimmere productiviteit en beveiliging. De ultra-dunne Lenovo Q27q-monitor is het nieuwe premium 27" QHD kristalheldere IPS-scherm dat aan drie kanten makkelijk te gebruiken en bijna randloos is. Ook de nieuwe stijlvolle 24" FHD Lenovo Q24i Monitor is zo goed als randloos.

Meer info: 015/480.433 of http://www.lenovo.com.