On-line veilingplatform Frutova gaat verspilling groenten en fruit tegen

Frutova B.V. (Sint-Niklaas), een joint-venture met Vavato B.V.B.A. (Sint-Niklaas), is een nieuw B2B on-line veilingplatform dat verspilling van geteelde groenten en fruit op duurzame wijze wil tegen gaan. Het platform biedt overproductie en overstocks aan afkomstig van landbouwers, groothandels, importeurs, ...

Het veilingplatform brengt verkopers en eindklanten rechtstreeks met elkaar in contact. Initiatiefnemers van het platform zijn Guy Claessens en Paul Ponnet.

Frutova brengt meer digitalisering in de overigens tradtionele markt van groenten en fruit. De verkopers bieden ook hun producten via het veilingplatform aan.

Voor de aanbieders is dat gratis en binnenkort kunnen ze dat ook zelf via een eigen app doen.

Frutova mikt vooral op B2B-klanten die on-line tegen betere prijzen overschotten van groenten en fruit kunnen kopen. Tot de potentiële kopers horen marktkramers, winkeliers, groothandelaars, verwerkers, cateraars, food services, juice bars, horeca-inkoopplatformen, distributieplatformen, zorgbedrijven, sportclubs, scholen, ... Ook particulieren kunnen een bepaalde hoeveelheid kopen om onderling verder te verdelen.

Meer info: http://www.frutova.com.