Covestro verkoopt Tieltse polycarbonaatplaatfabriek

Materiaalfabrikant Covestro verkoopt voor een niet openbaar gemaakt bedrag zijn Europese bedrijfstak voor polycarbonaten aan investeringsgroep Serafin (München).

De uitermatige breukbestendige polycarbonaatplaten worden voornamelijk gebruikt ter bescherming van industriële installaties, in bouwsystemen en publiciteitstoepassingen.

De bedrijfstak voor polycarbonaatplaten omvat productie-eenheden in België (Tielt) en Italië (Filago). Die waren vorig jaar goed voor een totaalomzet van zowat 130 miljoen euro.

In Tielt baat Covestro een expertisecentrum uit inzake kunststofverwerking. Het bedrijf stelt om en bij de 160 medewerkers tewerk en produceert, via extrusie, hoogwaardige Makrolon®-polycarbonaatplaten, polyesterplaten, opake platen en hoogwaardige blend-materialen.

Vorig jaar al verkocht Covestro zijn polycarbonaten-business in Sheffield (Alabama, VS) aan Plaskolite LLC (Columbus, Ohio). Ook de vestiging in India ging de deur uit terwijl die in Ghuangzhou (China) tot een productielocatie voor de ombouw van speciale folies werd omgebouwd.

Met de jongste transactie is Covestro helemaal uit de aanmaak van polycarbonaatplaten verdwenen. Het bedrijf zal zich voortaan binnen dit segment op meer gedifferentieerde toepassingen toespitsen.

Meer info: http://www.covestro.com.