Siemens: nieuwe diensten voor digitalisering werktuigmachines

Siemens pakt uit met nieuwe diensten voor de digitalisering van werktuigmachines. Met Digital Transformation Awareness & Digital Consulting voor Machine Tools biedt het bedrijf een consultancy-dienst voor de ontwikkeling van een digitaliseringsstrategie op maat. Naast workshops voor de identificatie van actiedomeinen en de ontwikkeling van een digitaliseringsstrategie zorgen doelgroepspecifieke training-sessies voor diepgaandere inzichten en bevorderen ze een bredere acceptatie van de digitale transformatie.

Met Brownfield Connectivity Services biedt Siemens ook aanvullende diensten aan: via een gateway kunnen gebruikers zowel Sinumerik CNC's als sturingen en automatiseringsoplossingen van derde leveranciers alsook oudere systemen verbinden met netwerken op een hoger niveau.

Digital Transformation Awareness & Digital Consulting voor Machine Tools en Brownfield Connectivity Services maken deel uit van de Digital Motion Control Services, waarmee Siemens zijn klanten wil ondersteunen op hun specifieke traject naar digitalisering. Dankzij Digital Consulting voor Machine Tools kan samen met de klant het optimaliseringspotentieel worden geïdentificeerd.

Met de "Digitalization Check-as-a-Service" controleert Siemens of een digitalisering van de machines mogelijk is, waarna er een concreet uitvoeringsplan wordt opgesteld. Wanneer er aan de criteria voor de fase van de "Digitalizaton Preparation" is voldaan, bestaat de volgende stap uit de "implementatie" van de digitaliseringsoplossing.

Met behulp van "Data and Process Analysis" worden vervolgens optimaliseringsmaatregelen geïdentificeerd zodat de productieprocessen in de "Optimization"-fase gericht kunnen worden verbeterd.

Meer info: 02/536.30.42 of http://www.siemens.be.