Husqvarna lanceert gerobotiseerd precisie-maaien binnen virtuele grenzen

Husqvarna, wereldleider in gerobotiseerd grasmaaien, lanceert de Husqvarna EPOS-technologie, een satellietgebaseerde oplossing voor een nieuwe serie professionele Husqvarna Automower® gerobotiseerde grasmaaiers. Die maakt grasmaaien mogelijk binnen virtuele grenzen.

Volgend jaar zal het precies een kwarteeuw zijn dat Husqvarna zich als pionier op de markt van het gerobotiseerd grasmaaien begaf. Eerder dit jaar pakte het bedrijf met de eerste "all-wheel drive" robotmaaiers uit. Met die toestellen kunnen residentiële en professionele gebruikers gras maaien in zones met een hellingsgraad tot 70°.

Nieuwe stap thans is de lancering van de Husqvarna EPOS-technologie, een satelliet-navigatiesysteem dat een precisie-accuratesse tot 2 à 3 centimeter binnen bereik brengt. Het wordt gebruikt om virtuele grenzen voor professionele robotmaaiers te creëren.

Het nieuwe systeem leent zich in het bijzonder voor gebruik met professionele robotmaaiers in groenzones waar de virtuele grenzen kunnen worden aangepast aan de constant wijzigende noden van sportterreinen en openbare domeinen. Het wordt bovendien mogelijk voortaan ook robotmaaiers in te zetten in zones die voorheen onhaalbaar of te complex bleken.

De nieuwe technologie wordt vanaf volgend jaar voor het eerst vermarkt onder een aantal geselecteerde professionele gebruikers in de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en Zweden.

Meer info: 02/720.92.12 of http://www.husqvarna.com.